Comencem a preparar la crida oberta sobre biblioteques escolars

03/07/2017
Comencem a preparar la crida oberta sobre biblioteques escolars

Aquests mes de juny hem començat els preparatius per una nova crida oberta que posarem en marxa el proper curs. Volem convidar els centres educatius a repensar, somiar i cocrear els usos de la biblioteca escolar per contribuir a uns aprenentatges més actius, més integrals, més respectuosos, més inclusius, més transformadors, més compromesos i significatius.

Per fer-ho s'ha constituït un seminari d'experts de diversos àmbits que ajudaran a definir el repte d'aquesta crida. En formen part Mònica Baró, Jaume Centelles, Àlex Cosials, Carme Fenoll, Anna Juan i Marta Roig; totes elles persones que han estat vinculades a l'impuls de la nova biblioteca escolar i a la promoció de la lectura i l'alfabetització informacional.

Amb aquesta crida es vol impulsar un procés participatiu i creatiu que ajudi a configurar nous usos de la biblioteca escolar al servei dels horitzons i les necessitats pròpies de cada centre educatiu, així com visibilitzar la força que pot tenir l'acció d'una biblioteca escolar viva quan s'orienta a donar suport als processos de transformació educativa dels centres, a dinamitzar culturalment l'escola i l'institut i connectar-los amb l'entorn des de la transversalitat, la innovació i el coneixement compartit.

Diverses entitats donen suport a aquesta crida, que serà presentada a la tardor del proper curs 2017/2018, i en la qual esperem sumar i promoure el compromís de tants i tants professionals que des de les escoles, els instituts, i les entitats han seguit incansablement promovent i reivindicant el rol central de la biblioteca escolar en un sistema educatiu avançat.

Projecte