Creactivity, activitats maker a l'aula - Cristina Simarro

  • Data 14/07/2016

Vídeo de la conferència de Cristina Simarro a la 3a Jornada d'intercanvi d'experiències magnet "Com eduquem el pensament científic?", que es va realitzar el 29 de juny de 2016 al Casal Pere Quart de Sabadell.  twitter.com/aliancesmagnet

Aquesta jornada s'emmarca en el programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu" i va ser organitzada per la Fundació Jaume Bofill i l'ICE de la UAB, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament, el CRP de Sabadell i l'Ajuntament de Sabadell.

Cristina Simarro és Llicenciada en Enginyeria Industrial i treballa com a investigadora al CRECIM. També és professora Associada al Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB i actualment, desenvolupa la seva tesi doctoral al voltant de la metodologia Tinkering. 

Podríem traduir tinkering com: trastejar, fer retocs, composar, corregir, perfeccionar…

El moviment Maker (o Making) ha estat abraçat per part de la comunitat educativa com una eina per abordar els nous enfocaments STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i la participació en les pràctiques científiques i de l’enginyeria. Sens dubte, el Making és cada cop més omnipresent en els plantejaments d’innovacions didàctiques en l’àmbit de l’educació cientificotècnica: espais Makers en l’àmbit formal i en el no formal, projectes educatius centrats en les tecnologies digitals i d’altres iniciatives lligades a les experiències Maker, com el Tinkering, una subcategoria del Making caracteritzada per una forma de resoldre problemes més creativa i improvisada.

En aquest context, i buscant aprofundir en les característiques, reptes i oportunitats que pot implicar aquest nou enfocament de l’educació en ciències, aquesta conferència permet reflexionar sobre diverses qüestions: Quines són les característiques d’una activitat Tinkering emmarcada en el moviment Maker? Quin és el potencial d’aprenentatge d’una activitat Tinkering i com es relaciona aquest amb les seves característiques? Quines són les seves limitacions per a l’ensenyament i aprenentatge de les ciències d’aquest tipus d’enfocaments?

Per a més informació:

/magnet-aliance...

@aliancesmagnet

#jornadamagnet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar