Educació Maker: com convertim l'escola en un laboratori de creació? (retransmissió en directe)

  • Data 26/05/2016

Aquest seminari obert pretén aportar reflexions, debats i iniciatives sobre com podem fer que els alumnes esdevinguin creadors? 

Una gran part d'aquest procés és el pensament creatiu que gira al voltant del moviment maker: implica indagar profundament en un problema que estem tractant de resoldre abans de desenvolupar una gamma de diferents solucions, seleccionar les més prometedores, construir-les i anar millorant-les constantment fins arribar a la solució definitiva. Permet empoderar als infants i joves a través de la curiositat, el descobriment, la innovació i el coneixement obert i col·laboratiu

Per tant, el moviment maker entronca amb un dels valors més difícils del currículum educatiu de qualsevol país: el valor de la innovació, aprendre a fer a través de l’experiència, els errors i els encerts. Com aprenen els nostres alumnes a ser innovadors? Com acompanyar-los perquè passin de ser consumidors a productors de solucions, continguts i recursos? Com incentivar el seu pensament de disseny? Quines eines ens poden permetre fer aquest salt creatiu? Quin rol ha de jugar el mestre i quin l’alumne en aquest tipus d’aprenentatge? Com les noves tecnologies digitals i el moviment maker tenen el potencial de transformar el model d’ensenyament i aprenentatge? 

Al seminari es podran conèixer tres experiències maker en educació que segueixen aquest enfocament i que exemplifiquen aquesta tendència en el nostre país:

Construint amb el cap, amb les mans i amb el cor – Experiències maker per a futurs changemakers: de la mà d’Eduard Muntaner, arquitecte d’experiències d’aprenentatge a UdiGitalEdu (Universitat de Girona). 

La Robòtica Educativa a l'Escola Sant Gervasi - Aprendre el llenguatge de la programació: per part d’Ana Padilla, mestra i Cap del Departament d'Innovació de l'Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès.

 - Els superpoders ciutadans d’Edutec: dels Nous artesans al Club Maker – Makers al Citilab: a càrrec de Laia Sánchez, responsable del Col·laboratori, Projectes Europeus i SocialMediaLab al Citilab, i professora associada del Dept. de Comunicació Audiovisual de la FCC de la UAB.

 Els assistents podran participar activament en el debat, conèixer recursos i podran aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com potenciar que els alumnes desenvolupin habilitats creatives adquirint i renovant coneixement de manera constant

La trobada estarà dinamitzada per Frank Sabaté, mestre de l’Escola Projecte de Barcelona, especialista en programació d'ordinadors a l'aula i robòtica educativa, i membre del comitè científic d’Educació Demà. 

Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Anima’t i inscriu-te al seminari obert!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar