Lligant caps: conclusions dels grups temàtics

  • Data 28/03/2017

Panell:  “Lligant caps: conclusions dels tallers temàtics” del Simposi sobre Canvi Educatiu, que va tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a càrrec de Mariana Martínez-Salgado, experta en innovació educativa i Hannah Dumont, membre de l’Institut Alemany de Recerca Educativa Internacional i coeditora de The Nature of Learning, i amb la participació de Dolors Feixas, de l’Escola Cooperativa El Puig, Guillermo Bautista, de la Universitat Oberta de Catalunya, Neus Sanmartí, de la Universitat Autónoma de Barcelona, i Laia Bou, de l’Institut Mont Perdut.

Per a més informació: http://www.escolanova21.cat/  @escolanova21 #escolanova21  #SimposiEN21

En la presentació inicial, les ponents van sintetitzar les principals idees generades als 12 grups de debat temàtics del Simposi, articulats a l’entorn de l’horitzó comú del marc d’escola avançada. Es van abordar temes relacionats amb el propòsit educatiu, com el repte de preparar ciutadans locals per un món globalitzat i canviant. També van plantejar la importància de crear experiències d’aprenentatge personalitzades, van destacar el repte de l’equitat, com també l’alta complexitat per avaluar l’assoliment de competències i que, alhora, serveixi per retroalimentar els objectius educatius del centre. Per últim, van proposar la imatge d’una escola amb parets que han de ser membranes permeables, interconnectades i obertes al seu entorn.  I per tot això, van concloure, es requereix un lideratge amb una visió clara, confiança i un professorat preparat. 

Després, els altres 4 ponents, en format taula rodona, van explicar amb més detall les conclusions dels grups de debat, destacant les preguntes claus, els reptes i les oportunitats que van sorgir. 

El Simposi, organitzat per Escola Nova 21, juntament amb la UNESCO i la OCDE, va fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen.  

La UNESCO, amb els seus informes sobre propòsit educatiu i el treball que ha engegat més recentment, Rethinking Learning in a Complex World, i l’OCDE, amb els treballs precedents sobre pràctiques d’aprenentatge i l’actual iniciativa d’estudi Innovative Pedagogies for Powerful Learning, aporten els principals marcs de referència sobre els quals desenvolupar el procés de canvi, i que Escola Nova 21 ha dibuixat sintèticament mitjançant el marc d’escola avançada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar