Seminari web: Quines són les tendències de futur de l’APS? Aprenentatges des dels EEUU, Llatinoamèrica i Catalu...

  • Data 16/10/2015

Vídeo del seminari web del dia 15 d'octubre de 2015 sobre Quines tendències internacionals estan impactant en la millora de l’aprenentatge servei? Aquest seminari va ser organitzat per la Fundació Jaume Bofill i el Centre Promotor d'Aprenentatge Servei, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i de CLAYSS. #tendenciesAPS 

Durant el seminari es va debatre entorn a les qüestions següents :

Quines innovacions i millores s’estan introduint en l’aprenentatge servei (APS) a nivell internacional? Què ens aporten de nou? Quin és l’estat actual a Catalunya pel que fa a l’extensió i qualitat de l’APS?  Quines accions de l’administració podrien suposar un canvi significatiu en l’extensió i qualitat d’aquesta proposta educativa? Des de quins sectors sorgeixen les millores? Quines condicions faciliten l’adaptació i implementació d’aquestes millores? Quins reptes i obstacles existeixen per la implementació de l’APS a Catalunya? I a altres països? (administratius, curriculars etc.)  

S’estan obrint nous focus temàtics? Quins seran els sectors del futur i per què? Les pràctiques d’APS responen a les necessitats educatives i socials actuals? Què és el que funciona i el que no en l’APS? Quines són les evidències positives què tenim sobre els beneficis que està aportant? Quins aprenentatges podem extreure de les recerques que s’estan fent a nivell internacional? De quina manera està incidint l’APS en la motivació, el rendiment i la implicació social dels joves?

Hi intervenen:

Moderadora:

Laura Rubio, professora del Departament de Teoria i Història de l'Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Les seves línies de recerca principals dins del grup són la cultura moral de les institucions, el disseny de materials didàctics d'educació en valors i l'aprenentatge servei.

Ponents:

Josep Maria Puig, catedràtic de Teoria de l’Educació en la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Imparteix classes de Teoria de l’Educació y Educació en valors, també participa en el Màster d’Educació per a la Ciutadania i en Valors. Ha participat en el disseny de materials d’educació en valors per a Primària i Secundària, i recentment en un projecte d’Educació per a la Ciutadania de l’Editorial Text-La Galera. Barcelona. 

Enrique Ochoa, coordinador de Programes Internacionals a CLAYSS (Argentina). És consultor en el Ministerio d'Educación de la Nación, especialitzant-se en la promoció de projectes d'aprenentatge servei en escoles, Instituts Superiors, Universitats i organitzacions juvenils. A partir de la creació de CLAYSS, actua en el desenvolupament de les Relacions Internacionals de l'organització, participa de les trobades de la Xarxa Iberoamericana d'Aprenentatge Servei i en la coordinació del node llatinoamericà de la Xarxa Talloires d'Universitats.

Anna Escofet, professora del Departament de Teoria i Història de l'Educació a la UB i va assumir el càrrec de degana de la Facultat de Pedagogia l'octubre de 2009. Ha participat en nombrosos projectes de recerca finançats en convocatòries públiques, molts d'ells referits a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en la docència universitària. Codirectora de la Revista RIDAS. Barcelona.

Andrew Furco, Associate professor; Associate vice president for public engagement, Office for Public Engagement. Codirector de la Revista RIDAS. EEUU.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar