Segona part (16 a 18 h). Crida: Comunitats que eduquen

  • Data 26/01/2018

I si repensem els projectes comunitaris per tal que ofereixin més i millors oportunitats educatives per a tothom?

NOVETAT: Visita el nou web Educació360 per conèixer a fons la inicativa i com pots participar a la crida.

Us agradaria que tots els infants i joves, sense excepció, tinguessin més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida?  I si a més, aquestes experiències estiguessin connectades entre sí per generar aprenentatges i propostes educatives valuoses pels nois i noies? Doncs aquest és l’horitzó que vol aconseguir el nou projecte Educació 360, Educació a temps complet. Per fer-ho realitat, parteix del bagatge dels projectes comunitaris: accions liderades per entitats que col·laboren entre elles i sumen esforços per millorar l’educació en els seus territoris. Què passaria si ens atrevíssim a repensar els projectes educatius comunitaris per avançar cap una Educació 360? 

Us convidem a l'acte de presentació de la crida Comunitats que eduquen, una iniciativa que busca projectes comunitaris que vulguin incrementar el seu potencial educatiu, aprofundir en la col·laboració entre actors educatius especialment amb els centres escolars, connectar el temps lectiu i el no lectiu i augmentar l'accessibilitat de tots els infants i joves a recursos educatius de qualitat. En definitiva, projectes compromesos en oferir més i millors oportunitats educatives per tothom.

Durant l’acte, presentat per Carles Barba, director de la iniciativa Educació 360, intervindran Jordi Díaz Gibson i Mireia Civís, autors de la recerca Projectes d’Innovació educativa Comunitària. Ens descobriran quins són els elements d’èxit dels projectes educatius comunitaris que reforcen una estratègia d’Educació 360 en clau de territori: lideratge horitzontal, models col·laboratius innovadors, interconnexió entre dins i fora escola etc. També es presentaran experiències inspiradores que ens ajudaran a visibilitzar els reptes i el potencial del treball col·laboratiu.

Finalment, comptarem amb un espai de cocreació en el que els participants podran reimaginar  propostes d’Educació 360, educació a temps complet, amb  l’especialista en jocs Oriol Ripoll.

L'acte es podrà seguir en directe via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #comunitatsqueeduquen.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar