Edulab: Capgirem els espais educatius!

Laboratori Hack the School
 
15/11/2016
18:00h - 20:00h

Atri del MACBA

(entrada per la porta principal del museu)

 

Edulab: El disseny de les aules ho pot canviar tot?

Penseu en una aula d’una escola de primària o de secundària. Fileres de taules distribuïdes geomètricament entre 4 parets és la primera imatge que us ve al cap, oi? Com podríem donar-li la volta a aquesta visió tradicional dels espais educatius? T’animes a hackejar el teu centre educatiu?

Actualment, estem vivint un fenomen emergent d’escoles que es comencen a plantejar el redisseny no només de l’espai de l’aula, sinó també la transformació d’altres espais educatius clau de convivència i aprenentatge com són els patis, els passadissos, les biblioteques escolars i molts d’altres. 

La tendència dels espais d’aprenentatge ajuda a reflexionar i repensar els espais educatius per tal d’aconseguir una millora en els aprenentatges dels alumnes i una millora en la convivència de tota la comunitat educativa: docents, educadors, alumnat i famílies. I un dels recursos més útils per a dur a terme aquest procés són les metodologies de cocreació especialment dissenyades perquè tota la comunitat educativa pugui involucrar-se i participar-hi.

Saps que el design thiking és una de les millors metodologies per a desenvolupar processos creatius? I que la creativitat i el treball col·laboratiu són clau per tal de crear nous espais d’aprenentatge més innovadors

En aquest Edulab cocrearàs un projecte de redisseny d’un espai escolar i aprendràs tècniques per transferir aquest procés al teu centre educatiu mitjançant la crida Hack the School

El laboratori serà conduït per Sergi del Moral, cap d’estudis de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, i comptarà amb el suport de l’equip de Hack the School, així com també de diversos talleristes que donaran suport als participants durant les dinàmiques de cocreació provinents de l'Institut Moisés Broggi de Barcelona.

El taller tindrà lloc a l'Atri del MACBA (entrada per la porta principal del museu) el dimarts 15 de novembre de 18.00 h a 20.00 h de la tarda. 

L'Edulab es podrà seguir en directe via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà

Accés lliure i gratuït.

Inscriu-t'hi i no t’ho deixis perdre! 

 

Proyecto
Etiquetes
Información relacionada
Aprèn a crear i viure una història d’aprenentatge
07/03/2017
18:00h - 20:00h
Els seminaris i els laboratoris d’Educació Demà arriben a terres gironines
02/23/2017 - 18:00
Laboratori de cocreació de rúbriques
04/10/2016
18:00h - 20:00h
Nou projecte per a innovadors educatius. Connectem talent, reinventem l'educació
29/09/2015
18:00h - 20:00h

Edulab: Capgirem els espais educatius! (presencial)

Inscripcions assistència presencial

Data: Dimarts 15 de novembre de 2016 a les 18.00 h

Lloc: Atri del MACBA (entrada per la porta principal del museu)

         (pl. dels Àngels, 5. Barcelona)

Només farem servir les vostres dades per tal d'informar-vos de les nostres activitats. Consulteu el nostre avís legal i la política de privadesa.