Crida. Obrim l'Educació: Crida oberta a reptes i solucions en temps de coronavirus

 
30/07/2020 - 16:00h
Obrim l'Educació: Crida oberta a reptes i solucions en temps de coronavirus

Una crida oberta a tota la comunitat educativa a afrontar reptes educatius clau en època de coronavirus. Un laboratori per experimentar, compartir solucions i, si vols, liderar propostes. T’hi sumes?

Per què obrir l'educació? Contra les desigualtats educatives

A causa de la crisi del coronavirus aquest any els infants i joves poden estar sis mesos sense escola, sumant l’estiu al darrer trimestre d’aquest curs 2019-2020 que serà d’ensenyament telemàtic, i és probable que infants i joves no tornin a trepitjar les aules fins al curs vinent.

La recerca mostra que l’absència perllongada de classes accentua les desigualtats educatives entre alumnes i famílies, provoca pèrdua del ritme d’aprenentatges i desvinculació escolar. I això es viu en un context crític per moltes llars que pateixen dificultats econòmiques, laborals o de salut. Caldrà acompanyar les problemàtiques crítiques derivades de l’angoixa, la inseguretat i la frustració.

No podem permetre que la crisi de salut provoqui una crisi educativa. Les bones oportunitats educatives són un component del benestar i no s’hi contraposen. Les propostes educatives han de contemplar les desigualtats i situacions individuals, per construir un vincle d’acompanyament i un estímul.

Com es compensen les desigualtats educatives en època de coronavirus? La nostra resposta és clara: cal obrir l’educació per generar condicions de possibilitat per a tothom.

Una educació construïda en comunitat, una educació enriquida, oberta a noves oportunitats d’aprenentatge, de cura, de benestar i de col·laboració plena, que ens permeti crear un pla de xoc compartit.

Obrim l’Educació és la resposta de la Fundació Bofill a aquesta necessitat i oportunitat compartida. Un projecte que vol que la crisi de salut que estem vivint no generi una crisi educativa.

  • Un estiu enriquit per a tothom. Com garantim una oferta educativa de lleure enriquida per als que més ho necessiten, especialment durant l’estiu? Explora
  • Centres de màximes oportunitats. Com oferim les màximes oportunitats educatives als centres més desafavorits el proper curs? Participa
Proyecto