Edcamp. Un model viral d'aprenentatge

 

Però... Què és un Edcamp? Un Edcamp és una trobada gratuïta i oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements i inquietuds per tal de desenvolupar-se personal i professionalment i transformar l’educació. La seva metodologia es basa en l’aprenentatge entre iguals, la conversa i l’intercanvi de coneixements. No hi ha un programa definit per l’organització de la trobada, ja que sou els participants els qui construïu conjuntament el programa a partir dels temes que us interessen.

Aquest moviment va ser creat el 2010 a la ciutat de Filadèlfia i, des d’aleshores, la idea de crear trobades obertes entre persones interessades en l’educació, s'ha transformat en un moviment amb més 1000 Edcamps desenvolupats arreu del món en 25 països.

La Fundació Jaume Bofill vol promoure aquest model a Catalunya i, en aliança amb la Edcamp Foundation dels Estats Units, desitja transferir aquesta metodologia a persones, col·lectius i comunitats educatives que vulguin organitzar els seus propis Edcamps. El suport de la Fundació a l’equip de promotors de cada Edcamp serà gratuït i es basarà en formació, acompanyament i recolzament logístic i comunicatiu.

Tens inquietuds, aprenentatges i coneixements sobre els quals t'agradaria compartir amb altres apassionats sobre l'educació com tu?  Creus que l'aprenentatge entre iguals és una eina potent per millorar la pràctica educativa? Vols ser promotor/a d’Edcamps? Vols unir-te al moviment Edcamp i organitzar una trobada a la teva ciutat o al teu barri? 

Entra a http://edcamp.educaciodema.cat i forma part d’un moviment internacional pel canvi i la transformació de l’educació!

Cap de projectes
Cap de projectes
Promotor del moviment Edcamp
Aliances