En directe

Com és l'educació a temps complet a Alemanya?

22/01/2020 - 18:00

Les Ganztagsschulen: un model d’escola per a la qualitat pedagògica, l'equitat educativa i el benestar

Per conèixer de més a prop l’experiència d’Alemanya, hem convidat la Dra. Heike Kahl, directora de la Deutschen Kinder und Jugendstiftung (DKJS) (Fundació alemanya per a la infància i la joventut). Des del 2004, la DKJS té un paper estratègic en la implementació de l’educació a temps complet, ja que ha estat l’encarregada de desplegar la xarxa que promou la qualitat pedagògica i la millora contínua de les Ganztagsschulen. Els camps que DKJS desenvolupa amb més intensitat són la innovació pedagògica, la gestió del temps i l’espai, la cura i el benestar dels infants, l’obertura de la comunitat i la gestió del canvi. 

Us convidem a conèixer de primera mà l’experiència alemanya i a debatre qüestions com ara:

  • Per què l’educació a temps complet ha estat la solució triada per millorar l’educació a Alemanya? Com s’ha convertit en un element estructural del sistema educatiu alemany?
  • Quins són els principals impactes de la seva implementació? Amb quines dificultats i barreres s’han trobat? Quines mesures o canvis s’han hagut d’assumir per superar-les? 
  • Quins són els nous horitzons de l’educació a temps complet a Alemanya? Quin és el seu futur?
  • Com podem avançar a Catalunya cap a un marc com el que es proposa a Educació a l’hora? Quines conclusions útils per a Catalunya podem extreure de l’experiència alemanya?

Presentarà l'acte Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica-FMRPC, la Dra. Heike Kahl farà la ponència principal i Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofillmoderarà la conversa amb els convidats:

  • Anna Simó, presidenta del Consell Escolar de Catalunya.
  • Josep González-Cambray, director general de Centres Públics, Departament d’Educació, Generalitat de Catalunya
  • Jaume Graells, regidor d'Educació de l'Hospitalet de Llobregat

L’accés a l’acte és gratuït, amb inscripció prèvia, i hi haurà servei de traducció simultània. El debat es podrà seguir en directe per streaming i també via Twitter amb el hashtag #educacioalhora 

Amb la col·laboració de: Sant Pau. Recinte Modernista. Fundació Privada

Poseu en marxa el vídeo clicant-hi a sobre o prement la tecla "play". Feu els vostres comentaris publicant directament a Twitter .

 

 

Espais participatius

Des de la fundació ens interessen molt les idees de la gent. Busquem veus autèntiques, originals amb contingut, directes i amb idees brillants.

Per aquest motiu hem creat aquest espai per tal que us animeu a proposar i a participar.

Trobeu a faltar algun tema educatiu? Tens una idea innovadora?