El programa Magnet a Catalunya ràdio!

22/04/2014

Un museu i una escola treballant plegats

Interessant reportatge al Blog de Mestres de Catalunya Ràdio, en el qual s'explica l'aliança del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i l'escola Josep Maria de Sagarra, en el marc del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu".

Tal com explica la directora del centre, Àngels Cases, l'escola Magnet es defineix perquè té eix vertebrador del currículum; que en el cas de l'escola Josep Maria de Sagarra és l'art. Yolanda Jolis explica que des del Macba s'ha creat un equip multidisciplinar i el que fa és estar al costat de l'escola per anar resolent els interrogants i les inquietuds dels més petits. L'objectiu d'aquesta escola és que els nens tinguin una nova mirada davant dels reptes que la societat els planteja i una capacitat de resoldre conflictes de forma creativa.

Aquesta aliança amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona busca també generar interrogants i inquietuds i a partir d'aquí s'engeguen molts ímputs en la persona. El que està clar és que aquesta escola no s'allunya del currículum oficial sinó que se li dóna una mirada diferent. Treballen amb idees, amb processos innovadors, deixar que els nens s'equivoquin i que ells mateixos rectifiquin.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

 

Projecte
Informació relacionada
Estratègies per fer reunions de nivell que ajudin a implicar les famílies i compartir el projecte de centre
21/09/2016
18:00h - 19:00h
3a Jornada d'Intercanvi d'experiències Magnet
29/06/2016
09:30h - 16:00h