Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu: nova convocatòria del programa per al curs 2020-21

06/15/2020

Sou un centre educatiu amb ganes d’iniciar un projecte de transformació educativa que al mateix temps afavoreixi una escolarització més equilibrada? El programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” ha obert nova convocatòria per al curs 2020-21 en el marc de la convocatòria de programes d’innovació del Departament d’Educació. Us convidem a consultar les bases de participació i els requisits que es demanen i, si el vostre centre s’ajusta al perfil, us animen a presentar-vos-hi abans del 31 de juliol.

El programa Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució de referència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança ha de permetre el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i de qualitat, i que es converteixi en referència en el territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

El programa s’adreça als centres públics amb una composició social desequilibrada respecte al territori de referència, i que compten amb un equip docent compromès amb el canvi i amb motivació per desenvolupar projectes d’innovació. El programa està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB amb la col·laboració dels Ajuntaments.

Passos que cal seguir per a accedir a la convocatòria magnet per al curs 2020-2021:

  1. Consulteu la finalitat, els objectius, dels destinataris i els requisits del programa per verificar que el vostre centre compleix el perfil per presentar-se a la convocatòria.
  2. Compartiu amb tot l’equip directiu i amb el claustre si considereu que aquest programa encaixa amb les necessitats del vostre centre i si esteu disposats a assumir els compromisos que comporta.
  3. Prepareu el vostre pre-projecte seguint aquest model.
  4. Prepareu la sol·licitud, juntament amb el document de compromís i el pre-projecte. Els haureu de fer arribar al Departament d’Educació mitjançant l’eValisa en el moment en que es reobri la convocatòria general de programes d’innovació dels Departament d’Educació. Haureu d’adjuntar també l’acta de l’aprovació del pre-projecte per part del claustre i del Consell Escolar.

Calendari de la convocatòria magnet:

  • Presentació de candidatures via eValisa: 31 de juliol de 2020.
  • Publicació de la llista provisional de centres admesos i exclosos a la present convocatòria: 15 de setembre de 2020.
  • Publicació dels centres pre-seleccionats: 20 d’octubre de 2020. 
  • Acompanyament als centres per a l’elaboració dels seus projectes Magnet definitius i recerca d’institució partner: primer quadrimestre del curs 2020-2021 primer trimestre. 
  • Els centres admesos al programa Magnet inicien el seu projecte: febrer de 2021. 

Per a més informació magnet.cat

Programa