Materials de l'acte "Què porta a una família a triar una escola per al seu fill?"

06/30/2011

Ja podeu accedir als materials d'aquest acte de l'Aula Fundació Jaume Bofill, que es va celebrar el passat 15 de juny de 2011, en què van participar: Miquel Àngel Alegre, sociòleg i coordinador del Grup de Recerca en Educació i Equitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Carles Armengol, mestre, educador social i pedagog. Secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Xavier Bonal, economista i professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Imma Fuyà, presidenta de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) Us podeu descarregar gratuïtament la publicació de la recerca "Les famílies davant l'elecció escolar. Dilemes i desigualtats en la tria de centre a ciutat de Barcelona" clicant aquí. El vídeo de resum de l'acte:

Presentació de Power-point:

Les famílies davant l'elecció escolar. Dilemes i desigualtats en la tria de centre a la ciutat de Barcelona és un estudi que aprofundeix en les motivacions de les famílies de Barcelona a l'hora de triar un centre on escolaritzar els seus fills i filles. Aquesta recerca, pionera al nostre país, es basa en una enquesta feta a prop de 6.000 famílies de Barcelona amb fills en edat d'accedir a P3 o a 1r d'ESO durant el procés de preinscripció del curs 2008-2009. Les dades quantitatives es complementen amb una aproximació qualitativa basada en entrevistes semiestructurades a famílies de tres barris de la ciutat.