Noves entrades al blog de la Fundació!! Comencem l'any amb energia!

El blog de la Fundació Jaume Bofill ha començat el 2014 amb molta força i amb ganes de generar debat i participació gràcies als posts i opinions d'experts en educació. Aquí us deixem un breu resum de les últimes entrades dels darrers quinze dies:

- Jordi Naval, emprenedor, empresari en el sector biotecnològic, i President de la Fundació Escola Emprenedors reflexiona a partir de les Jornades d'Educació Emprenedora a Girona, on es van reunir 100 experts en la matèria. Comenta que va revisar la llista d'assistents, un per un. "De les 100 persones presents, només tres havíem creat al menys una empresa que doni feina a més de 10 treballadors. És a dir, només un 3% dels experts convocats sabíem per pròpia experiència què era això de l'emprenadoria, al menys en el seu vessant empresarial. No vull dir que els acadèmics o responsables d'ensenyament no siguin emprenedors o no hi entenguin gens en la matèria. Vull dir que no hi havia gairebé cap emprenedor empresarial. Es com fer un congrés de matemàtics amb un 3% de matemàtics, o un congrés d'història contemporània amb un 3% d'historiadors. Alguna cosa no va bé."

- Samuel Blàzquez, tècnic de projectes de la Fundació Jaume Bofill, reflexiona sobre les competències i habilitats de la població adulta. I explica que dos mapes interactius permeten visualitzar les dades més rellevants de l'informe PIAAC i extreure'n conclusions.

- Pere Alzina Seguí, mestre i pedagog de renom, opina sobre un tema que segur que continua generant debat: La tensió enterboleix el debat educatiu a les Illes. - Pere Arcas, Cap de Projectes d'Aprenentatge de Televisió de Catalunya, llança una pregunta i l'acompanya amb un vídeo molt il·lustratiu: Estem preparats per a la interactivitat? - Francesc Vila, psicoanalista de la Fundació Cassià Just, tracta un tema de rabiosa actualitat: TDAH. Tots tenim la tendència a estar apressats de la pressa. Ja ens estan arribant dels EUA els TDAH adults.

- I que n'opineu vosaltres dels deures? Enric Prats, professor de Pedagogia de la Universitat de Barcelona qüestiona aquesta pràctica que es manté més per creences i conviccions dels seus defensors que no pas per evidències i certeses que en demostrin la utilitat. I vosaltres, què en penseu d'aquests temes tan interessants? Hi esteu d'acord? Esperem els vostres comentaris. Podeu continuar llegint totes les entrades a: http://diarieducacio.cat/blogs/bofill/  I vosaltres què n'opineu? Animeu-vos a participar!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar