Nova convocatòria de beca d'investigació i transferència educativa a l'OCDE 2015-2016

 

La Fundació Jaume Bofill i la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, obre la convocatòria de beca adreçada a investigadors i investigadores que vulguin fer una estada a la Direcció d’Educació de l’OCDE, amb seu a París. L’estada permet treballar en una institució de referència en recerca comparada a nivell internacional sobre l’assessorament i l’aprenentatge mutu dels sistemes educatius dels diferents països. 

 Amb aquesta iniciativa volem invertir eficaçment en:

- La millora i el desenvolupament de la recerca i la prospecció a Catalunya de les qüestions més rellevants en educació, oferint a una persona investigadora la possibilitat de treballar amb un equip internacional pioner en la recerca en educació.  

- La transferència de coneixement útil i d’experiències reeixides en l’àmbit internacional al context català, i en concret als debats i als projectes propis de la Fundació Jaume Bofill.

MODALITAT I DOTACIÓ 

- Beca d’investigació per fer una estada a la Direcció d’Educació de l’OCDE amb seu a París.

- L’estada començarà a l’octubre de 2015 per un període de sis mesos prorrogables fins a un any.

- La dotació màxima és de 27.000 euros (13.500 euros per cada semestre, a revisar en cas que hi hagi altres fonts d’ingressos fixos) i el bitllet d’anada i tornada.

- La persona becària s’integrarà a un projecte de la Direcció d’Educació amb un tutor de recerca. 

- Aquesta persona participarà en la publicació d’informes i working papers oficials de l’OCDE, així com en la identificació d’experts educatius i xarxes internacionals de referència.

- Des de la Fundació Jaume Bofill es farà un seguiment del seu treball d’investigació i del desenvolupament del projecte. 

- La beca contempla el compromís d’unes estades, al començament i al final d’aquesta, a la seu de la Fundació Jaume Bofill i la dedicació d’un temps, durant l’estada a l’OCDE, a la transferència i difusió de coneixements en l’àmbit català: informes periòdics, sessions monogràfiques i participació en jornades i seminaris a Catalunya. 

REQUISITS DE LES PERSONES CANDIDATES

- Els sol·licitants hauran d’estar en possessió d’un títol de màster en l’àmbit de les ciències de l’educació, sociologia, psicologia, ciències polítiques, economia o relacionat amb la innovació.

- Preferiblement estar estudiant un doctorat o haver-se doctorat.

- Destresa investigadora demostrable, capacitat per identificar autors de referència, experiència amb utilització de mètodes quantitatius i qualitatius.

- Estar familiaritzat amb les tasques de l’escola, del professorat i de l’ensenyament i tenir capacitat per valorar-les des del punt de vista professional.

- Imprescindible un nivell alt d’anglès (C1-nivell funcional o haver treballat en anglès). Els sol·licitants seleccionats hauran de realitzar una prova d’anglès.

- Imprescindible català parlat i escrit. 

- Es tindrà en compte la capacitat d'investigació en altres idiomes.

- Capacitat de redacció de resultats de forma propositiva, enfocada a la recomanació de polítiques públiques i bones pràctiques.

- Interès per la innovació i la recerca de noves formes d'aprenentatge i de resolució de problemes.

- Es valoraran els coneixements de referències bibliogràfiques internacionals en l’àmbit de l’educació.

- Capacitat de visió global i de treball amb certa autonomia, sempre respectant les directrius mestres dels projectes.

- Capacitat de lectura crítica des d’una perspectiva tant política com professional i d’elaborar feedbacks de forma propositiva. 

- Es valorarà experiència en recerca comparativa a nivell internacional.

- Es valorarà la trajectòria i l’interès en la millora i el desenvolupament de la recerca en educació i desigualtat social a Catalunya.

- Es valorarà l’experiència en l’ús d’eines informàtiques per treballar amb diferents formats gràfics. 

- Capacitat de treball en equip.

- Preferiblement haver nascut després de 1976.

CANDIDATURA I TERMINIS

El darrer dia per a la presentació de la candidatura i la documentació és el 28 de setembre de 2015. Caldrà enviar a l’adreça becaocde@fbofill.cat la documentació següent:

- La sol·licitud de participació a la present convocatòria que es pot obtenir al final de la pàgina (document Bases de la Beca i Formulari).

- Currículum en anglès que demostri la teva adequació als requisits de la convocatòria.

- Carta de presentació i motivació en anglès.

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

Una comissió interdisciplinària formada per persones investigadores, expertes universitàries i el responsable dels projectes internacionals de la Fundació Jaume Bofill farà la primera selecció de cinc candidatures. La comunicació als cinc finalistes serà fins el 9 d’octubre. Les persones seleccionades faran una prova d’anglès a Barcelona i un test online amb l’OCDE fins al 16 de octubre. Finalment 3 finalistes hauran de fer una entrevista amb una comissió de l’OCDE i aquesta prendrà la decisió definitiva (idioma de tot el procés de selecció: anglès).  

Més informació aquí.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar