Cardús i Ros, Salvador

Salvador Cardús i Ros és doctor en ciències econòmiques i professor de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha investigat en el camp de la sociologia de la religió i cultura, les identitats nacionals i els mitjans de comunicació. Entre els seus darrers llibres cal destacar El desconcert de l'educació (2000), amb una mirada radicalment esperançada sobre el món educatiu actual, i Ben educats (2003). Darrerament ha estudiat el model de dissolució de la condició d'immigrant a Catalunya, que ha donat lloc a la publicació de Els terrassencs del segle XX. Immigració, identitat i canvi (2005).

Ha estat membre de la Comissió d'Estudi sobre la Política d'Immigració a Catalunya del parlament de Catalunya (2000-2001) i presideix la Fundació de les Audiències de la Comunicació i la Cultura, impulsora del Baròmetre de les Audiències i Cultura.

En el camp del periodisme va crear i dirigir la revista Crònica d'Ensenyament (1987-1988) i ha estat subdirector del diari Avui (1989-1991). Col·labora regularment a l'Avui, La Vanguardia, Diari de Terrassa, Catalunya Ràdio i Ràdio Euskadi. A més, ha estat assessor de programes de Televisió de Catalunya com Ciutadans, Les coses com són o Vides privades.

Projectes 1

Aquest cicle de debats es va realitzar en paral∙lel a l’emissió de la sèrie “Mestres” de TV3, i continua les reflexions del document "El compromís ètic del professorat", fruit d'un procés participatiu impulsat per la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.