Joan Manuel del Pozo i Àlvarez

“Doctor en Filosofia, professor de la UdG i exconseller d'Educació i Universitats"

Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i professor de filosofia de la Universitat de Girona (UdG). Actualment és director de l'Observatori d'Ètica Aplicada a l'Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària. Ha estat diputat al Congrés i al Parlament, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i conseller d'Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. També fou conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Autor de EDUCACIONARI. Una invitació a pensar i sentir l'educació a través de seixanta conceptes. Ha traduït al català tres tractats filosòfics de Ciceró, el De natura deorum, el De re publica i les Paradoxa Stoicorum, per la Fundació Bernat Metge. Autor de la traducció directa del llatí original de l'obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More.

Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països entorn de temes d'educació, filosofia, ètica i política.

 

 

Proyectos 1

Aquest cicle de debats es va realitzar en paral∙lel a l’emissió de la sèrie “Mestres” de TV3, i continua les reflexions del document "El compromís ètic del professorat", fruit d'un procés participatiu impulsat per la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Actos 2

02/08/2012 - 18:00

Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili del Campus Terres de l’Ebre