EDhack Raval

 

Ets una persona inquieta i compromesa? Vols aprendre un mètode d’innovació àgil basat en l’acció? T’atreveixes a descobrir i experimentar el potencial de crear i treballar en equips híbrids per fer avançar l’educació? Doncs el projecte EDhack Raval està pensat per a tu!

L'EDhack és un fusió entre els conceptes Educació (ED) i Hackató (Hack), una gran trobada oberta i gratuïta de 2 dies on persones diverses treballen en equips per transformar l’educació d’un territori específic abordant reptes educatius del seu context.

Per què un nou model de hackató? 

El model EDhack aporta molts avantatges per a la millora de l’educació respecte altres metodologies creatives:

  • El seu format intensiu i potent, amb l’organització d’un esdeveniment immersiu de 2 dies, accelera la innovació.
  • A l’estar basat en la cultura oberta, l’EDhack suposa un autèntic canvi de paradigma, passant d’un model tancat i privat d’innovació educativa a un de socialment construït. 
  • La seva principal força és l’aprenenentage i la col·laboració entre persones per generar valor a la pròpia comunitat.
  • Té la capacitat d’atraure nou talent compromès, aglutinant persones de perfils diversos.
  • Compta amb el suport de mentors que acompanyen als equips en els processos de creació de solucions i oferint les seves experiències, recursos i contactes.
  • La metodologia EDhack està orientada a resultats, basada en una filosofia de treball àgil, i específicament pensada per alliberar tota la potencialitat de la intel·ligència col·lectiva donant respostes concretes i reals a un territori específic.

Com funciona?

L’EDhack consta de 3 moments clau en la creació de solucions:

  1. COnnecta amb persones i amb les seves idees i experiències: fase en la que es creen equips de treball i es delimita el focus del repte que es vol abordar.
  2. COnstrueix els prototips reals que donen resposta al repte d’una manera única: segona fase dirigida al prototipat àgil de solucions o productes viables.
  3. COmparteix les solucions i els aprenentatges: tercera i última fase en la que tots els equips donen a conèixer a la resta de participants les solucions cocreades.

Si t’apassiona l’educació, t’agrada treballar en equip, innovar, aprendre d’altres disciplines i crear solucions reals t’esperem al primer EDhack que es celebrarà a Catalunya el 23 i 24 de febrer de 2018 al Museu Marítim de Barcelona: l’EDhackRaval.  

 

Donen suport
Aliances
Altres col·laboradors
Entitats grup d'educació comunitària: Districte Ciutat Vella, Ajuntament de Barcelona, Impulsem S.C.C.L., Colectic coop, Casal dels Infants per l’Acció Social als Barris, L’Escola de Músics JPC, Associació de Mestres Rosa Sensat