Escola Nova 21. Aliança per un sistema educatiu avançat

 

Vivim en una societat canviant que ha transformat i accelerat radicalment les necessitats i modalitats d’aprenentatge tradicionals al món. Com ha viscut i incorporat aquests canvis l'escola catalana? El model d'ensenyament transmissor, unilateral, s'ha demostrat que no condueix a un aprenentatge significatiu. Quines són les competències que necessitaran els ciutadans del futur? Com pot potenciar-les l’escola? Com podem aprofitar l’experiència de centres educatius que ja han liderat processos de canvi i de millora?

El centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya i EduCaixa volen promoure una iniciativa d’alt impacte per a aconseguir una onada de canvi que transformi el sistema educatiu català, cap a un model centrat en l’aprenentatge significatiu i en el desenvolupament de competències per al s21. Es tracta d’un programa que pretén acompanyar a aquells centres educatius que tenen voluntat de repensar i transformar el seu model educatiu cap a un model que respongui millor a les necessitats educatives actuals.   

El programa Escola Nova 21 vol apuntar la direcció del canvi: el marc d’escola avançada, i fer-lo possible a través de dues accions. La primera, crear un ecosistema d’escoles i instituts amb pràctiques educatives avançades que faci de referència del procés de canvi. I la segona, seleccionar 200 centres educatius a través d’una convocatòria que s’ha obert avui per a què se sumin a generar un ecosistema educatiu avançat. D’entre aquests centres, 30 rebran un acompanyament i capacitació intensius per tal de garantir el seu canvi, amb el suport de les escoles amb pràctiques educatives avançades.

 

 

Director del projecte Debat mundial sobre cultura i educació
Estudiant en pràctiques del programa Escola Nova 21
Aliances

Actes 4

Les xarxes locals d’Escola Nova 21 començaran el curs amb unes jornades a diversos punts del territori
30/10/2018 - 17:00
Aliança per un sistema educatiu avançat
21/05/2016
10:00h - 14:00h