Escola Nova 21. Aliança per un sistema educatiu avançat

 

Vivim en una societat canviant que ha transformat i accelerat radicalment les necessitats i modalitats d’aprenentatge tradicionals al món. Com ha viscut i incorporat aquests canvis l'escola catalana? El model d'ensenyament transmissor, unilateral, s'ha demostrat que no condueix a un aprenentatge significatiu. Quines són les competències que necessitaran els ciutadans del futur? Com pot potenciar-les l’escola? Com podem aprofitar l’experiència de centres educatius que ja han liderat processos de canvi i de millora?

El centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya i EduCaixa volen promoure una iniciativa d’alt impacte per a aconseguir una onada de canvi que transformi el sistema educatiu català, cap a un model centrat en l’aprenentatge significatiu i en el desenvolupament de competències per al s21. Es tracta d’un programa que pretén acompanyar a aquells centres educatius que tenen voluntat de repensar i transformar el seu model educatiu cap a un model que respongui millor a les necessitats educatives actuals.   

El programa Escola Nova 21 vol apuntar la direcció del canvi: el marc d’escola avançada, i fer-lo possible a través de dues accions. La primera, crear un ecosistema d’escoles i instituts amb pràctiques educatives avançades que faci de referència del procés de canvi. I la segona, seleccionar 200 centres educatius a través d’una convocatòria que s’ha obert avui per a què se sumin a generar un ecosistema educatiu avançat. D’entre aquests centres, 30 rebran un acompanyament i capacitació intensius per tal de garantir el seu canvi, amb el suport de les escoles amb pràctiques educatives avançades.

 

 

Director del projecte Debat mundial sobre cultura i educació
Impulsora d'ecosistemes educatius de l'aliança Educació 360
Coordinadora del Fòrum Els Futurs de l'Educació
Coordinadora del Fòrum Els Futurs de l'Educació
Estudiant en pràctiques del programa Escola Nova 21
Aliances

Actos 4

Les xarxes locals d’Escola Nova 21 començaran el curs amb unes jornades a diversos punts del territori
10/30/2018 - 17:00
Aliança per un sistema educatiu avançat
21/05/2016
10:00h - 14:00h