Famílies, escola i èxit: millorar els vincles per millorar els resultats

 

Famílies, escola i èxit és una recerca ‐ acció realitzada al llarg de dos cursos escolars (2011‐2012 i 2012‐2013) amb cinc escoles d'educació infantil i primària i dos instituts d’ESO. Al llarg dels dos cursos s’ha treballat conjuntament amb els centres escolars la millora de les relacions i el vincle entre família i escola, partint de la hipòtesi que el vincle família‐escola ben treballat reverteix en la millora de resultats de l'alumnat.

A partir d’una diagnosi del clima del centre i de l’anàlisi dels vincles entre docents i famílies, els centres participants han portat a terme un pla d’actuació per millorar la qualitat i la quantitat de vincles amb les famílies. L’anàlisi d’aquest procés ha servit de base per elaborar les conclusions de la recerca amb recomanacions i propostes per als centres i la política educativa.

Altres col·laboradors
Centre d'educació secundària Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona, Escola El Clot (Jesuïtes de Barcelona), Escola Municipal Salvador Llobet (Granollers), Escola Farigola (Seva), Institut Públic Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), Escola Les Moreres (Flaçà), CEIP Mare de Déu del Mont (Girona)