Dossier de premsa: PISA 2009: avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya

L’informe que es presenta és el resultat de l’explotació de les dades del projecte PISA promogut per l’OCDE. En aquest cas es tracta d’una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill que utilitzant la base de dades d’aquest prestigiós organisme internacional proporciona una mirada sobre la qualitat del nostre

sistema educatiu, aproximació independent del govern. Aquesta tasca ha estat possible perquè, com en edicions anteriors, les dades originals estan disponibles per a ser explotades adequadament sense la intervenció directa de l’administració pública catalana. En aquesta sentit, es tracta d’una font única donat que tots els resultats originals d’altres proves aplicades pel Departament d’Ensenyament no han estat –ni estan en l’actualitat– disponibles en format obert als grups d’investigació del nostre país.

Com en altres ocasions volem recordar la necessitat de fer públiques les dades originals d’aquests tipus d’estudis a fi i efecte de poder presentar anàlisis independents de les conjuntures polítiques del moment.

 

Pàgines
28
Data
2011
Projecte
Informació relacionada