L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2016

85

Després de gairebé un decenni d’inici de la crisi econòmica, l’Anuari 2016 fa balanç de tot el que està relacionat amb els seus impactes sobre l’educació i, en un moment en què sembla que la sortida es comença a percebre, planteja escenaris i propostes sobre com encarar el futur de l’educació a Catalunya.

Estructurat en tres grans blocs, en primer lloc analitza una sèrie d’indicadors que ofereixen una radiografia actualitzada i quantificada de l’estat de l’educació al nostre país. En segon lloc, fa una anàlisi de l’agenda política i el desenvolupament de polítiques educatives entre el 2012 i el 2016. El tercer bloc conté un treball monogràfic centrat en l’evolució de l’educació durant aquests darrers anys marcats per la crisi i presenta, des de diferents angles, perspectives alternatives sobre quines polítiques públiques en educació, en un context de recuperació econòmica, podrien servir millor l’interès d’assolir una educació de qualitat, inclusiva i amb equitat, en línia amb l’agenda europea i també amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible en l’horitzó 2030.

Lestat de l’educació a Catalunya és un estudi dirigit per Bernat Albaigés i Francesc Pedró i, en el qual han col·laborat dotze experts més en aquest àmbit.

 

Páginas
950
Data
2017
ISBN
978-84-946591-3-3
Proyecto
 
L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2016
Novetat
Aquesta obra està subjecta a la llicència Creative Commons de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada (by-nc-nd).
Información relacionada