Seminari web: Construir una escola per la generació de nadius digitals

  • Data 22/03/2017

En aquest webinar de #debatseducació parlem de com crear entorns d'aprenentatge motivadors per les noves generacions d'alumnes.

Aquest webinar virtual és continuïtat del seminari presencial del 31/01/2016 presentat per la professora Kirsti Lonka als Debats d’Educació, “Construir una escola per la generació de nadius digitals”, basat en com l'escola no s'ha adaptat al canvi que ha significat la revolució sociodigital.  

Tot indica que estudiants d’arreu del món mostren un alt nivell de desafecció cap a l’escola. Al final de la primària, senten gran escepticisme envers l’escola i manca d’implicació emocional i cognitiva. Se senten cansats, alienats i no veuen el sentit d’estudiar. Com combatre aquests símptomes i generar un model educatiu que s’adeqüi als interessos i motivacions dels joves és un repte en el que queda molt camí a recórrer però en el que molts ja hi estan treballant.

El webinar t’ajudarà a: 

  • Conèixer què necessiten els nadius digitals per sentir-se estimulats cap a l’aprenentatge.
  • Descobrir iniciatives que fomenten la creativitat i la innovació dels joves des de fora de l’aula i que poden aportar aprenentatges rellevants per aplicar a l’escola.
  • Imaginar nous escenaris de treball a l’aula per motivar la participació i curiositat a partir de l’ús de tecnologies mòbils.

Mostrem els exemples d'iniciatives com:

-L’Audi Creativity Challenge.

-Estudiants del MIT a les aules catalanes.

-Yomo (The Youth Mobile Festival) el qual vol inspirar milers de joves i ajudar-los a conèixer millor les carreres professionals dels sectors STEAM en un món cada vegada més mòbil.

La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya  us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Neus Lorenzo (@NewsNeus), que compta amb la participació dels següents experts:

-Bet Alsina, cap de TAC i de Projectes i professora de Tecnologia a l'Institut Vilatzara (@BetAlsina).

-Antonio Pinto, catedràtic de Tecnología a l’Institut Príncep de Girona de Barcelona.

-Montse Jiménez, docent de l’Escola Vedruna de Ripoll, experta del programa MSchools de la Mobile World Capital Barcelona (@montserratjimvi).

-Els alumnes Oriol Berlinches i Palmira, estudiants de 1er de batxillerat a l'Institut Vilatzara de Vilassar de Mar i finalistes de l'Audy Creative Challenge 2016.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar