Desafiar l'avaluació: rúbriques, insígnies, portfolis i més! (retransmissió en directe)

  • Data 23/09/2016

Aquest seminari obert pretén aportar reflexions, debats i iniciatives sobre com l’avaluació no és només una fase del procés d’aprenentatge, sinó que ha de ser un motor de l’aprenentatge en sí mateix.

Actualment s'estan dissenyant nous enfocaments d'avaluació que crearan oportunitats perquè les escoles treballin amb els seus alumnes de maneres molt diferents (portfolis, rúbriques, distintius, badges, sistemes d’analítiques, etc.), i perquè es contempli l'avaluació com a eina formativa de regulació i autoregulació gratificant i no només allò que es fa al final del trimestre o del curs acadèmic. 

De la mà de Coral Regí, directora de l'escola Virolai de Barcelona i membre del comitè científic d’Educació Demà, coneixerem aquests nous enfocaments i viurem experiències pràctiques i capdavanteres que ja s'estan desenvolupant a Catalunya.

-“Aprendre per transformar, avaluar per créixer”, experiència d’integració de l’avaluació a tots els nivells de l’escola, amb Marta Segura, mestra de primària a l’Escola Sadako de Barcelona.

- “Coavaluant: entre mosquits i papallones”, experiència de coavaluació entre alumnes de 1r d’ESO a càrrec de Sílvia Zurita, professora de tecnologia i ciències, i cap d’estudis de l’Institut de Tordera.  

-“Com fer una bona truita?”, un tastet d’avaluació formadora de la mà de Mercè Mas, mestra de l'escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires, i membre del grup “Avaluar per Aprendre” de Rosa Sensat.

Els assistents van poder participar activament en el debat, conèixer recursos i aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com potenciar que l’avaluació serveixi a l’alumne per a fer-se responsable del seu procés d’aprenentatge, per saber on és i per on ha d’avançar. El seminari obert també ens mostrarà com l’avaluació, en tant que eina per orientar l’aprenentatge, ens ha de permetre millorar tant als alumnes, com als mestres com a la pròpia escola. 

Els assistents van participar activament en el debat, conèixer recursos i aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com potenciar que l’avaluació serveixi a l’alumne per a fer-se responsable del seu procés d’aprenentatge, per saber on és i per on ha d’avançar. El seminari obert també ens va mostrar com l’avaluació, en tant que eina per orientar l’aprenentatge, ens ha de permetre millorar tant als alumnes, com als mestres com a la pròpia escola. 

Vols conèixer com portar l’avaluació a la teva aula a un nou nivell?

Va conduir l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar