Desenvolupar la competència de viure i conviure en el món: l’educació inclusiva - R. Bassedas

  • Data 16/07/2015

La Roser Bassedas, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), assenyala la inclusió, l’equitat i l’excel·lència per a tots els nens i nenes com a objectiu pels propers quinze anys. Això vol dir oferir oportunitats d’aprenentatge a les escoles allà on siguin, aconseguir que tots i totes arribin al seu màxim d’excel·lència i que desenvolupin les competències necessàries pel futur. 

 Pel que fa a la inclusió dels nens i nenes amb necessitats educatives especials, són necessaris uns recursos dins de les escoles ordinàries públiques que facilitin l’atenció que requereixen. Aquest model comporta un compromís del claustre, un compartir aquest objectiu d’inclusió amb tota la comunitat educativa i amb tots els nens i nenes de l’escola. La inclusió afavoreix a tothom, ja que una de les competències més importants és la de viure i conviure en el món, facilitant la inclusió de tota la tipologia de persones que existeixen i existiran. 

 Sobre l’experiència d’educació inclusiva amb els alumnes amb necessitats educatives especials de l’escola, la Roser Bassedas assenyala que ha estat molt positiva i amb molt bon resultat: els mestres d’educació especial de l’escola pública han estat dins de l’escola ordinària, i d’aquí ressalta el treball conjunt del claustre, i el bon resultat assolit, per a tot el conjunt de l’alumnat. 

 «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

 Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

 Per a més informació:  #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar