Projectes Educatius Comunitaris: objectius i principis (Mireia Civís)

Canal: 
28/03/2018

La Mireia Civís ens explica els objectius i principis dels projectes educatius comunitaris i col•laboratius. Tots els infants i joves es pereixen una educació que els proporcioni el coneixement i les competències per construir trajectòries vitals exitoses. Per això és necessari que tots els agents de la comunitat estiguin connectats per a oferir oportunitats que ho facin possible. Des de la Fundació Jaume Bofill @FundacioBofill us proposem un repte! #ComunitatsQueEduquen és una crida que s’emmarca dins el programa Educació 360 (https://www.educacio360.cat/), en el que proposem a totes aquelles entitats que treballeu de manera col•laborativa per l’educació que us sumeu al repte d’aconseguir que cada infant i jove tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions. Per sumar-vos a aquest repte només cal que us animeu a repensar el vostre projecte educatiu comunitari perquè ofereixi més i millors oportunitats educatives per a tothom. Voleu participar de la crida? No estareu sols. Us volem acompanyar durant aquesta aventura. 

Si vols apuntar-te al repte, consultar tots el materials o tenir més informació, pots visitar l'espai web del projecte: https://www.educacio360.cat/

Aquesta crida proposa repensar iniciatives comunitàries en curs, ja siguin noves o tinguin un cert recorregut, que vulguin:

  • Incrementar l’accés i participació a tots els infants i joves a iniciatives d’alt valor educatiu, garantint la igualtat d’oportunitats. 
  • Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i no formal impulsant la col•laboració entre els diferents actors, especialment amb els centres educatius. 
  • Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat, incrementant el treball col•laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i joves. 
  • Connectar els interessos i motivacions dels infants i joves amb els recursos educatius del territori per a personalitzar les seves experiències educatives. 

Si tens dubtes, només cal que ens escriguis a: lmas@fbofill.cat i et respondrem tant aviat com sigui possible.

Segueix-nos al twitter amb @FundacioBofill, @educacio360 i l'etiqueta #ComunitatsQueEduquen.

Projecte