Què funciona en la inspecció educativa: evidències internacionals - Álvaro Choi

  • Data 18/03/2019

Entrevista a Álvaro Choi, professor del Departament d’Economia de la UB i autor de l’informe “La inspecció de l’educació: quins models funcionen millor?” (Col·lecció Què funciona en Educació, n.13).

Álvaro Choi, partint d’una revisió sistemàtica de la literatura internacional, identifica què funciona i què no funciona en la inspecció d’educació. Pel que fa a allò que funciona, destaca: 1) bon coneixement del centre per part de l’inspector i acceptació del feedback per part de les direccions; 2) feedback amb recomanacions concretes i accionables.  

Pel que fa al que no funciona: a) els models d’inspecció que comporten penalitzacions (high stakes) incrementen l’estrès i la rotació del professorat; b) la publicació dels informes d’inspecció pot incrementar les desigualtats entre els centres; c) en comparació amb el feedback a les direccions, el treball directe amb el professorat no genera valor afegit.

Aquesta entrevista va ser realitzada a Barcelona el 29 de gener de 2019, en el marc de l’acte “La inspecció educativa a examen: estratègies i modalitats d’inspecció per a l’èxit educatiu”.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill com a part del projecte “Què funciona en educació”, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar