Quin model de formació professional dual necessita Catalunya?

  • Data 18/02/2015

Síntesi de l'#aulabofill "Quin model d’Fp dual necessita Catalunya?" a càrrec d'Òscar Valiente, professor de sociologia de l'Educació a la Universitat de Glasgow i autor de "Un model de formació professional dual per a Catalunya? Reptes en el disseny i implementació de la reforma"; Eloi Cortés, vicepresident primer del CNJC; Narcís Bosch, director gerent del Consell General de Cambres; Maria Pilar Godinez, cap d'estudis d'FP l'Institut Joan Brossa; Guillem Salvans, Senior Project Manager per a Catalunya de la Fundació Bertelsmann.

Amb l’acte es pretenia establir quins són els principals reptes en la implementació d’una política de formació professional dual a Catalunya i quines les opcions polítiques disponibles en base a l’experiència internacional. 

Quins són els elements fonamentals que poden assegurar la qualitat del model? Quines millores aporta la formació professional dual a l'aprenentatge i ocupabilitat dels joves? La formació professional dual és la millor opció per a tots els alumnes i totes les empreses? Quins estàndards d'aprenentatge s'han d'aplicar i qui els ha de definir?

A l'Aula també es va presentar el llibre Un model de formació professional dual per a Catalunya? Reptes en el disseny i implementació de la reforma; els autors del qual són Òscar Valiente (coordinador), Rosario Scandurra, Adrián Zancajo i Chris Brown.

Aquest informe té com a objectiu principal sistematitzar l'evidència internacional sobre aquells factors institucionals que es consideren clau per tal d'assegurar una implementació efectiva d'una política de formació dual. Quan es parla dels factors institucionals ens referim al conjunt de cossos administratius, normes i actors socials, així com a les pautes de relació entre ells, que configuren el marc institucional de governança del sistema de formació professional. 

Per tal de dur a terme aquesta tasca s'ha fet servir una versió adaptada de la metodologia de la revisió sistemática de literatura. Aquest mètode permet analitzar els resultats de recerques prèvies d'una manera pautada i transparent, i es considera una eina de gran utilitat per a la formulació de polítiques públiques fonamentades en l'evidència.

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar