Sala 2 #EstiuEnriquit

06/11/2020

Gravació de l'emissió en directe de la SALA 2 de la Jornada #EstiuEnriquit. 

La crisi educativa derivada de la COVID-19 ens ha portat a l’estiu més singular i incert en dècades. Si ja sabíem que les vacances d’estiu tenien un impacte negatiu en la pèrdua d’aprenentatges en l’alumnat més desafavorit a causa del període de desconnexió escolar (competències, habilitats i continguts), enguany amb més de 6 mesos sense escola (física) les conseqüències seran pitjors.

Si a aquest fet hi sumem les restriccions a les activitats de lleure educatiu promogudes per entitats, ajuntaments o altres organitzacions comunitàries per raons de salut pública, com garantim que l’oferta educativa de casals, colònies, caus i esplais que es pugui fer aquest estiu tingui un plus d’enriquiment i estigui dirigida als infants i joves més vulnerables?

En definitiva, com es dissenya un estiu especialment enriquit des de l’equitat i en temps de coronavirus? Des del repte d’ #EstiuEnriquit oferim una jornada d'aprenentatge oberta i online per descobrir com impulsar un estiu enriquit per a tothom. La jornada es va dur a terme el divendres 12 de juny al matí i consta de 9 tallers monogràfics virtuals oberts a tothom de la mà de diferents experts. 

PROGRAMA DE LA SALA 2

10 h a 10:50 h #EstiuVincles: Com aprofitar el context per teixir vincles i fer reforç emocional? Amb Maribel de la Cerda, Carles Bosch i Irene de Luis. 

11 h a 11:50 h #EstiuArtístic: Com estimular el gaudi artístic i la creativitat? Amb Roser SanJuan.  

12 h a 12:50 h #EstiuLúdic: Com motivar i involucrar a través d'estratègies dels jocs? Amb Oriol Ripoll. 

ENLLAÇ SALA 1: https://youtu.be/4FcbTx6mqDQ

ENLLAÇ SALA 3: https://youtu.be/jcMNhLOo6pA

Aquesta jornada forma part del projecte Obrim l’educació: per un país de noves oportunitats de la Fundació Jaume Bofill.

"Especialista en jocs"
Project