Sala 3 #EstiuEnriquit

06/11/2020

Gravació de l'emissió en directe de la SALA 3 de la Jornada #EstiuEnriquit. 

 La crisi educativa derivada de la COVID-19 ens ha portat a l’estiu més singular i incert en dècades. Si ja sabíem que les vacances d’estiu tenien un impacte negatiu en la pèrdua d’aprenentatges en l’alumnat més desafavorit a causa del període de desconnexió escolar (competències, habilitats i continguts), enguany amb més de 6 mesos sense escola (física) les conseqüències seran pitjors.

Si a aquest fet hi sumem les restriccions a les activitats de lleure educatiu promogudes per entitats, ajuntaments o altres organitzacions comunitàries per raons de salut pública, com garantim que l’oferta educativa de casals, colònies, caus i esplais que es pugui fer aquest estiu tingui un plus d’enriquiment i estigui dirigida als infants i joves més vulnerables?

En definitiva, com es dissenya un estiu especialment enriquit des de l’equitat i en temps de coronavirus? Des del repte d’ #EstiuEnriquit oferim una jornada d'aprenentatge oberta i online per descobrir com impulsar un estiu enriquit per a tothom. La jornada es va dur a terme el divendres 12 de juny al matí i consta de 9 tallers monogràfics virtuals oberts a tothom de la mà de diferents experts. 

PROGRAMA DE LA SALA 3

10 h a 10:50 h #EstiuXarxa: Com connectar els aprenentatges de la comunitat? Amb Oriol Nicolau.  

11 h a 11:50 h #EstiuSTEM: Com oferir activitats STEM que elevin expectatives i obrin nous horitzons? Amb Irene Lapuente.

12 h a 12:50 h #EstiuPersonalitzat: Com situar infants i joves al centre d’un estiu enriquit? Amb Edgar Iglesias i Moisès Esteban. 

ENLLAÇ SALA 1: https://youtu.be/4FcbTx6mqDQ

ENLLAÇ SALA 2: https://youtu.be/ps-Hk2i0Dis

Aquesta jornada forma part del projecte Obrim l’educació: per un país de noves oportunitats de la Fundació Jaume Bofill.

Project