Objectius i reptes del sistema educatiu català: resignificar l’educació - César Coll

  • Data 23/06/2015

En César Coll @cesarcolls, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), planteja quins són per a ell els reptes i objectius a Catalunya, amb l’objectiu fonamental de resignificar l’educació. 

En l’anàlisi concret dels objectius, n’especifica els següents: En primer lloc, la superació de l’escletxa que perceben molts estudiants entre el que fan/aprenen fora de l’escola i el que han d’aprendre a dins. En segon lloc, la personalització de l’aprenentatge, ja que ara és molt homogeni i no concep aquesta característica, per la qual cosa desemboca en un currículum sobrecarregat. En estreta relació amb aquest, tenim també la finalitat de buidar el currículum del caràcter prescriptiu per tal d’omplir-lo d’allò optatiu/opcional, que així respongui a les motivacions dels joves. En quart i últim lloc, trobem l’objectiu de com passar d’un sistema educatiu orientat a formar bons estudiants a un sistema orientat a la formació d’aprenents competents, ja que és el que es necessita ja avui en dia i el que es necessitarà en el futur.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar