Webinar. Així vol contribuir l'associacionisme educatiu a l'estiu enriquit

06/17/2020

Vídeo resum del webinar celebrat el 12 de maig de 2020. Conversem amb Júlia Petit (Presidenta d’Escoltes Catalans), Caterina Pedregal (Presidenta d’Esplais Catalans) i Montse Puig (Coordinadora de relacions de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya).

L’associacionisme educatiu és referent en l’educació en el lleure al nostre país, com pretenen contribuir els caus i els esplais a potenciar un estiu enriquit? Gaudeixen del suport que precisen per a fer-ho possible?

Els caus i els esplais de base associativa i voluntària han sabut mantenir la connexió educativa amb els seus infants i joves durant el confinament per la Covid-19? En parlem amb representants de tres de les grans entitats de l’associacionisme educatiu del país i esbrinem quines dificultats han tingut, quins aprenentatges n’extreuen i si es plantegen adoptar mesures per a futures situacions similars.

Dialoguem amb aquest sector en un moment en el qual tots i totes les expertes assenyalen les activitats d’educació en el lleure a l’estiu com a claus per a reduir la pèrdua d’aprenentatges ocasionada per les setmanes d’inactivitat escolar. Com s’ho faran els caus i els esplais per a contribuir enguany més que mai a l’enriquiment educatiu? Es plantegen incloure competències, habilitats i continguts nous, per tal de potenciar les seves activitats? Com poden arribar als infants i joves més desafavorits?

L’associacionisme educatiu que treballa des del voluntariat és majoritari en el món de l’educació en el lleure al nostre país. Ara que s’està articulant una àmplia oferta per aquest estiu s’està tenint prou en compte la seva xarxa, expertesa i voluntat de contribuir activament a la recuperació educativa? Descobrim si aquests caus i esplais, més enllà del reconeixement social del qual gaudeixen, troben el suport institucional que requereixen per assolir els reptes que se’ls hi presenten.

La conversa està organitzada en el marc de la crida Obrim l’Educació de la Fundació Jaume Bofill per a dissenyar solucions i estendre-les per fer créixer les oportunitats educatives en època de coronavirus. 

https://obrimeducacio.cat/ #ObrimEducació #EstiuEnriquit

https://www.fbofill.cat/

Proyecto